headerkwantumsprongen 

Edelstenen:

 

Gouden driehoek

Dat stenen een bijzondere kracht en uitstraling hebben, hoeven we vast niet meer te vertellen. Elke steen is een vorm van gebundelde energie, die op z’n eigen golflengte trilt. Wat uit balans is, kan met de juiste steen weer in evenwicht komen. Om in huis een harmonieuze sfeer te creëren, wordt wel een combinatie van bergkristal, rozenkwarts en amethist gebruikt. Deze vormen samen een drie-eenheid, die lichaam, geest en ziel verenigt en daardoor balans geeft. Omdat de stenen elkaar versterken, zijn ze krachtiger dan iedere steen apart. Leg je deze drie stenen in een driehoeks vorm neer, dan zouden spanningen in de ruimte plaatsmaken voor een positieve flow en werkt zuiverend op iedereen die zich in die ruimte bevindt.

 

 

 

bergkristal Bergkristal

Als Bergkristal in combinatie met andere stenen gedragen wordt, zal het de werking daarvan versterken en tegelijk zuiveren. Schept helderheid en neutraliteit. Het verbetert de eigen waarneming en inzicht, sterkt de eigen wijsheid en bevordert de -aan ons wezen spiegelend- ontwikkeling. Bergkristal brengt diepe herinneringen terug in het bewustzijn. Geeft zelfvertrouwen, geeft nieuwe energie. Het helpt problemen op eenvoudige wijze op te lossen en schept duidelijkheid in waar onze grenzen werkelijk liggen, zodat we de angst achter ons kunnen laten.
Lichamelijke werking: Vitaliseert, harmoniseert beide hersenhelften, sterkt de zenuwen, tegen hartklachten, rugklachten, blaasontsteking, menstruatiestoornis, bij hoofdpijn en duizeligheid, werkt reinigend na ziekte.

 

 

 

Rozekwarts Rozenkwarts

Rozenkwarts brengt ons terug in de energie van het hart, stelt ons in staat tenminste afstand te nemen van onze zorgen en er met een andere blik naar kijken. Het versterkt het vermogen onderscheid te maken wie of wat goed voor je is of niet, kalmeert en stelt gerust en maakt creatief. Het herstelt het vertrouwen en leert ons de essentie van onvoorwaardelijke liefde, maakt zacht, maar beslist. Het maakt je bewust van jouw eigen doelen en behoeften, is tegen verbittering en versterkt de drang daar naar te handelen, maar in harmonie. Het vergroot je gevoeligheid, empathie, het vermogen (jezelf) lief te hebben, hartkracht en romantiek.  Rozekwarts op de Thymus is goed voor long- en borstkwalen. Pas op met zonlicht; Rozekwarts kan verkleuren.

Lichamelijke heling: harmoniseert het hartritme, sterkt het hart, regenereert, stimuleert de doorbloeding van de weefsels, helpt bij ziekten van het bloed, helpt bij ziekten die te maken hebben met de geslachtsorganen, helpt bij problemen met de seksualiteit, bevordert bij vrouwen de vruchtbaarheid, bij duizeligheid, heelt de nieren.

 

 

 

Aventurijn Aventurijn

Groene Aventurijn is een genezer van het hart en brengt harmonie. Het bevordert zelfbestemming (eigen-wijsheid) en individualiteit en helpt je je dromen te verwerkelijken. Hij helpt je je zorgen los te laten en in de juiste proporties te zien, brengt balans in de geestestoestand, lost negatieve gedachten op, helpt de eigen wijsheid te (h)erkennen, bevordert creativiteit, versterkt leiderskwaliteiten,
maakt besluitvaardig, brengt voorspoed, bevordert inlevingsvermogen en mededogen, maakt volhardend, helpt je de oorzaak van ongemakken te ontdekken, brengt evenwicht in het eigen centrum. Is goed voor onrustige kinderen.

Lichamelijke werking: tegen misselijkheid, goed voor de thymus, om in slaap te komen, tegen stotteren, normaliseert de bloeddruk,
stimuleert de stofwisseling, goed voor het cholesterol, tegen ontstekingen, elixer voor huidproblemen, wonden genezen sneller,
beschermt het hart.

 

 

 

Hematiet Hematiet

Het wordt sinds mensenheugenis gebruikt om bloed te stollen en wonden te helen. Hematiet is één van de beste stenen om te aarden. Wordt echter ten sterkste afgeraden bij ontsteking van de nieren. Hematiet geeft kracht en vitaliteit en laat je reiken naar een betere levensstandaard. Stuurt de aandacht naar jouw elementaire levens behoeften, de verbetering van jouw levenskwaliteit, sterkt de wil, maakt dat je bewust je onvervulde dromen waar maakt, bevordert een rustige slaap.

Lichamelijke werking: goed voor de bloedsomloop, helpt bij eetstoornis, werkt bloedstollend, bloedarmoede, helpt wonden helen,
bevordert de ijzeropname in de darmen, helpt de vorming van rode bloedlichaampjes, werkt positief op de zuurstofverzorging van de cellen, goed tegen kramp in de benen, helpt tegen Ischias.

 

 

 

Jaspis Jaspis

Maakt je oprecht en eerlijk, ook tegenover jezelf. Jaspis bevordert je krijgers natuur. Het helpt je je doelen nadrukkelijk te vervolgen en ze bereiken. De rode Jaspis doet dit op de meest dynamische manier. Jaspis geeft moed, zorgt dat je het initiatief neemt en dat je conflicten niet uit de weg gaat, maar op een goede, geeft energie om doelen te verwezenlijken, rechtvaardige manier oplost. Aardend, bevordert wilskracht, maakt daadkrachtig,

Lichamelijke werking: helpt de bloedsomloop, tegen braken als je zwanger bent, helpt de maag en darmen, helpt de nieren, epilepsie en blaasontstekingen, tegen infecties van de lever, helpt tegen anorexia nervosa en boulimia.

 

 

 

 

Tijgeroog Tijgeroog

Het helpt moeilijke fases van het leven te doorstaan, zonder de moed te verliezen. Het maakt het mogelijk om helderheid te behouden in onduidelijke situaties, doordat het de rechter- en linkerhelft van onze hersenen beter laat samenwerken en onze emoties niet de overhand krijgen. Door een innerlijke afstand te bewaren helpt het je, je door twijfel of stress niet te laten verwarren en in moeilijke omstandigheden altijd in vertrouwen de voor de hand liggende oplossing te zien. Beschermt je tegen invloeden van buitenaf, zodat je beter bij jezelf kunt blijven, juist bij het nemen van beslissingen. Het remt de energie stroom in het lichaam. Dat is gunstig voor als je pijn hebt, als je hormonen overuren maken of je erg nerveus bent. Het maakt Tijgeroog tegelijk een steen die je niet langer dan een week aaneengesloten zou moeten dragen.

Lichamelijke eigenschappen: helpt je in het donker te zien, remt de energiestroom, vermindert pijn, helpt tegen astma en verkoudheid, goed voor de keel, bevordert de genezing van botbreuken, ondersteunt de strijd tegen persoonlijkheidsstoornissen, beschermt tegen jaloezie en negativiteit van anderen.

 

 

 

Amethist Amethist

Als je Amethist zoekt, ben je er aan toe de oppervlakkigheid achter je te laten en de diepgang in jezelf te ontdekken. bevordert een nuchtere blik, helpt (onaangename) ervaringen en waarnemingen emotioneel gelijkwaardig te benaderen en bewust te verwerken,
verhoogt het concentratievermogen en effectiviteit in het denken en handelen, doorbreekt het automatische mechanisme van actie en reactie, bevordert het zien van vaste patronen in het denken , helpt je beter in het moment te blijven, bevordert rust en innerlijke harmonie, meditatiesteen , stimuleert scheppend denken

Lichamelijk werking: vermindering van pijn, zwellingen en overspanning van pols en knie, tegen infectie, verlicht hoofdpijn en migraine, vermindert bloedarmoede, verlicht menstruatiepijn, tegen maag- en darmklachten, tegen dronkenschap en de kater

Een Amethist geode werkt reinigend in elke ruimte waar het staat. Onder het hoofdkussen gelegd, helpt het je dromen te herinneren en de symboliek ervan te duiden.